Organisatie

Op 2 mei 1983 werd in Ter Aar de Drum- & Showband Dice Musica ’83 opgericht. De naam van de vereniging betekend “iets doen met muziek”. In de beginjaren speelde men op signaaltrompetten en was er een slagwerkgroep. In de loop der jaren is de bezetting veranderd naar een volwaardige drumfanfare bezetting. 

Sinds 1997 organiseert de Drum- & Showband Dice Musica ’83 jaarlijks een taptoe. In de beginjaren werd dit gehouden in Sporthal de Vlinder. Altijd verzekerd van goed ‘weer’, maar door het groeiende bezoekersaantal een te kleine sporthal. In 2005 werd de overstap gemaakt naar het Lindenplein, een plein wat omringd wordt door winkels, appartementen en nieuwbouw. Vanaf 2005 groeit het bezoekersaantal explosief. Het is dan ook van de laatste paar jaar dat er een tribune wordt geplaatst om al het aanwezige publiek een zitplaats te kunnen aanbieden. Ondanks dat moeten velen genoegen nemen met een staan plaats.

alt

Na 2 jaar geen taptoe te hebben georganiseerd, vanwege de Corona pandemie, komt in 2022 de taptoe terug. Dit maal als een mini taptoe welke onderdeel is van de 24 uur van Ter Aar. Op het kunstgrasveld voor IKC de Vaart zal de taptoe plaatsvinden. Gezien het kleine programma zijn er alleen staan plaatsen.

Taptoe Ter Aar is eenvoudig van opzet, maar groot van impact. Het is een van de vooraanstaande evenementen op muzikaal gebied in de regio. Uniek is dat de entree gratis is. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoring en de enthousiaste groep van medewerkers.

Zodra u het taptoeterrein betreedt en of deelneemt aan één van onze activiteiten, gaat u akkoord dat eventueel gemaakt beeldmateriaal via onze sociale media kanalen en via onze website getoond mogen worden. Bezwaren kunt u schriftelijk indienen en zullen na het evenement in behandeling worden genomen.

Het is niet toegestaan zelf meegebrachte consumpties te nuttigen op het taptoeterrein.